Om Os

Haldbjerg Naturcampus er en familiedrevet virksomhed, ejet af Tine og Tonny Pedersen med stærk back-up og hjælp fra venner og nærmeste familie. 

Da vi igangsatte projektet Haldbjerg Naturcampus tilbage i 2015, var formålet at få flere ud i naturen og dele den smukke udsigt fra Haldbjerg med andre, både private gæster, institutioner og virksomheder.

Derudover ønskede vi at skabe mere natur og plante området til efter permakulturprincipper og skabe en skovhave – det vil sige en beplantning, hvor de fleste planter kan bruges til føde på en eller anden måde, og en beplantning som næsten passer sig selv, når den først er etableret. 

I 2022 er formålet uændret, men området udvidet til ialt ca. 30.000 m2. Vi er nu ca. 20 tilladelser og dispensationer i to kommuner rigere og har haft mange glade gæster, som har nydt naturen, faciliteterne og hinandens selskab.

Oversigt

Haldbjerg

Unik natur med skøn udsigt

Haldbjerg Naturcampus er placeret på og omkring en bakke ved Gribskov i Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Bakken hedder fra gammel tid Haldbjerg og har udsigt over Solbjerg Engsø og er nabo til Gribskov. En del af bakken blev i 1950’erne udgravet for at bruge sand/grus til etablering af veje og stier i Nordsjælland. Denne aktivitet efterlod et fantastisk naturområde med kuperet terræn og stejle skrænter, uberørt siden midt 1960’erne.

Undervejs i projektet har vi lært, at toppen af Haldbjerg – hvor der lige så længe vi kunne huske havde gået heste – var et naturbeskyttet overdrev: et meget sjældent stykke dansk natur. Det skal vi passe på. Derfor er sheltere og bålhus på toppen af Haldbjerg placeret, så det er mest nænsomt for overdrevet. 

Med naturen som omdrejningspunkt

Naturen gør godt for os mennesker. Vi får lyst til at være aktive, udfordre os selv og vi falder til ro, fordyber os, skaber noget sammen. Vi har virksomheder, der har afholdt deres bestyrelsesmøde hos os, som siger: “Vi har aldrig været så effektive som herude…. og vi kan ikke rigtig forklare hvorfor…” 

Naturområdet på Haldbjerg forærede os en fantastisk variation af natur. Her er de åbne vidder på det naturbeskyttede overdrev og på engen med de gamle egetræer, hvor der er plads til at slå ud med armene og være aktive sammen. I kløften, hvor de stejle skrænter til alle sider skaber en “gryde” og en naturlig grænse mod omverdenen, kan der skabes aktiviteter, hvor samvær, og hygge er i højsædet. Desuden har vi beplantet en del af området med træer, buske og planter, der tilsammen skal udgøre en skovhave, dvs. en skov, hvor størstedelen af planterne eller deres frugter, bær, blade eller blomster kan spises. Skovhaven kan indarbejdes i de aktiviteter, vi udbyder – for eksempel kan du og dine sammen med en naturkok sanke forskellige bær og urter til jeres gourmet-madlavning over bålet.

eventudbydere

Om ejerene

”Vi” er ……Tine og Tonny Pedersen, og vi brænder for at skabe gode oplevelser og læring i og med naturen. Vi er begge indtil videre fuldtidsbeskæftigede ved siden af dette projekt; Tonny i IT-branchen og Tine som freelance HR udviklingskonsulent. 

Vi glæder os til at byde dig velkommen ”på bjerget” – og skulle du få en god idé til en aktivitet eller et særligt ønske, der kan gøre opholdet helt specielt, så lad os endelig høre.

Naturens kloster

I den dybe kløft, efterladt af grusgravningens aktivitet, er der en utrolig ro og varme, og bakkeskråningen mod syd med udkig over land og engen med den lille sø kalder på mange forskellige aktiviteter.

Vi har udviklet området ved at rydde op i beplantningen og plante nyt, samt bygget sheltere og bålhuse, som kan understøtte møder og aktiviteter i det fri.

Vi arbejder nu på at finde finansiering til et naturrum på grunden – en bygning der skal understøtte såvel aktivitet som refleksion, en form for ”naturens kloster”, der refererer til Haldbjergs beliggenhed på pilgrimsruten Tisvildevejen. 

Landskabets Kloster

Frivillige hjælpere og samarbejdspartnere

Vi udvikler løbende på projektet, og vores familier og venner har været og er stadig involveret i realisering af nye idéer. Således ville udviklingen af området, beplantning, rydning af gammel skov, rådgivning i offentlig forvaltning og markedsføring ikke være blevet til uden vores fantastiske familie og skønne venner, samt ildsjæle i foreningen Tisvildevejen, rådgivere i Nordsjælland Landboforening og medarbejdere i Gribskov og Hillerød kommuners teknik- og miljøforvaltninger. Tak for jer!

Partner med Tisvildevejen og Nationalparken

To af ruterne på Tisvildevejen lægger vejen forbi Haldbjerg. Det har derfor været oplagt for os at indgå samarbejde med foreningen Tisvildevejen omkring guidede ture, overnatning og driften af caféen ved Tibberuphus. 

Haldbjerg ligger også på kanten af Nationalpark Kongernes Nordsjælland og er derfor også partner med nationalparken for at fremme aktiviteter i og omkring Kongernes Nordsjælland.

Vi tilbyder overnatning og forplejning til både de guidede vandre- og fulgeture og til de, som selv planlægger deres færd. Vi håber, at samarbejdet fører til, at flere får glæde af og kommer tættere på den skønne natur, vi befinder os ved, i Gribskov og på Haldbjerg.

Caféen

Samarbejdspartnere

Kontakt os

Skriv gerne til os i formularen, hvis du vil høre mere om mulighederne for et fantastisk møde eller event hos os på Haldbjerg.